Sænk overliggeren og dyrk din have (et manifest for 2014)

Godt nytår – 2014 – til alle!
Her en meget læseværdig samfunds-analyse fra Jørgen Steen Nielsen i Information på året 2013s sidste dag.

Et manifest for hvad 2014 og fremtiden kommer til at handle om!
Bl.a. lokal fødevare produktion og modstandsdygtighed, i en Verden der går mod nye og større kriser (sorry Helle Thorning-Schmidt hvis det ødelægger dine visioner fra nytårstalen om at krisen er knækket) – som Dennis Meadows siger i artiklen:
“Vi har ikke fjernet en eneste af krisens grundlæggende årsager. De, der udløste krisen, har lobbyet og arbejdet for systemets beståen, og derfor bevæger vi os mod en ny krise. Demokratiet vil gå tabt mange steder, miljøet vil ændre sig dramatis, befolkningen vil skrumpe – det er, hvad jeg tror”. “Så hvor finder man håb? Ja, det lyder banalt, men hos dine venner, dine børn, din familie. Og hvis du er frustreret over at gøre ting uden at kunne se, at det nytter, så sænk overliggeren”.
“For at tale personligt: Jeg er stort set holdt op med at forelæse og skrive om alle disse ting. Jeg går i haven i stedet. Vi har etableret en fællesskabshave i mit lokalområde i New Hampshire. Det løser ikke verdens problemer, men det rummer enorm positive og konstruktive oplevelser for dem, der ikke før har haft denne mulighed.”

Læs hele analysen her:
http://www.information.dk/483407

8 kommentarer til “Sænk overliggeren og dyrk din have (et manifest for 2014)”

 1. Hej Lars …… er det muligt at “abonnere” på din blog, så den ender i min mailbox?

  1. Hej William, det vil jeg tro, men skal først lige finde ud af hvordan man gør… Har én bekendt der ved alt om dette system, så jeg vender tilbage med info om hvordan 🙂 og tak for interessen!
   Mvh. Lars

 2. Han sier: “Det løser ikke verdens problemer, men det rummer enorm positive og konstruktive oplevelser for dem, der ikke før har haft denne mulighed.”

  Kanskje noen kan introdusere ham for permakultyur, da har han løsningen på verdens problemer.

  1. Hej Eivind, det ligger vel lige for at gøre det! Om han ikke allerede har hørt om det koncept! Håber du trives på øen, og at der er gang i foredrag og udvikling af nye løsninger – vi må ses i 2014. Godt nytår!

 3. Husk lige at gøre opmærksom på det nye EU lovforslag, som omhandler alle frø og planter; Plant Reproductive Material Law . Hvis den bliver gennemført, så bliver det ulovligt at dyrke sine egne frø/planter. Så op på barrikaderne og kæmp mod det sindsyge system (lobbyismen), der er ved at tromle os ned i disse tider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.